Saturday, August 9, 2014

Lama X Update Blog:- Golden Horses Bloodline

      Salam serama buat semua peminat ayam serama yang melawat blog saya...dah lama saya x update blog selepas last skali saya mahu cuba upload video tapi xdapat...fedup saya stop dulu..hehehe...mungkin ade sesetengah kawan yang kenal saya melalui blog sangka saya dah berhenti main serama...tidakkk....saya masih aktif berserama...ade masa dan waktu saya slalu ikuti mana2 bon yang ade di Malaysia ini...alhamdulillah dengan rezeki dari Nya saya telah merasa nikmat berserama dengan ayam kesayangan (gambar diatas) saya pernah menjuarai kategori ayam B sebanyak 10 kali dan skali BOTB di bon Tman Orkid pada tahun 2013...dan saya pernah cuba dia dalam kategori ABS dan pernah 2 kali Johan Abs dan skali BOTB di bon Kuala Trengganu (gambar diatas)...sekarang dia (Golden Horses) telah menjadi pembaka teras di reban saya dan alhamdulillah anak2nya pon sudah menunjukkan ciri2 ingin mengikut jejak langkah bapaknya...saya sertakan sedikit gambar anak2nya:-

Pernah Johan dan Naib Johan masa ank A dgn gaya 18..sekarang lari chasis masuk induk juga anak GH.

               Naib johan induk bon Taman Orkid dan no 5 induk Bon Melaka

        Baru mari perangai bila masuk muda...video ade tapi x boleh nak upload.

Friday, December 20, 2013

Naib Johan Anak A (SOLD)


    Salam...dah lama xposting..kali post ST adelah adik kepada Super Black sama bapak sama mak tapi lain trip...dapat Naib Johan Anak A Bon Kecil GBM Group pada 14/12/13..kalah warna pada Johan dengan gaya sama..alhamdulillah...dan anak ni telah berpindah ke Langkawi..Sy xde niat nak jual tapi kawan dari sana berhajat jadi ST terpaksa lepaskan..engatkan nak disimpan sebagai player tahun hadapan tapi xkesampaian...semoga anak ini berjasa kepada tuan baru...bapak kepada anak ni adelah Golden Warrior di posting lepas2..sekian:)

Wednesday, November 27, 2013

Super Black

      Salam...dah lama xposting gmbr ayam...maklom la skrg ni hjn ST pon jarang gosok ayam...kali ni ST postkan anak reban ST iaitu Super Black yang dah masuk remaja...ayam halus,kaki tinggi dan rajin kebas dan ases pon cantik...tetas 3 ekor...2 jantan dan sekor betina...in shaa Allah ST akan bawak die pergi jlan2 ke Bon Johor 30hb ni...ajar masuk bon...kalau die gaya in shaa Allah sguhati dlm tngan..hehe..ape pon layan dlu gmbr die..sekian:)  p/s:nak tngok videonya boleh tngok di FB sy..Ewan ST.

Saturday, November 9, 2013

4 Kali Berturut-turut GH Johan Serama B

     Salam...Alhamdulillahx3...GH menambahkan lagi rekod kemenangan nya...ini adelah rezeki ST dan GH yang diberikan oleh Nya...syukur alhamdulillah...in shaa Allah ade rezeki kami akan ke Bon Iyer Hitam,Johor pula..
1)Johan Serama B Bon Jambu Anjuran GBM Group pada 12/10/13
2)Johan Serama B Bon Pantai 7 Anjuran Persatuan KASK pada 26/10/13
3)Johan Serama B Bon Pandan Dalam Anjuran Persatuan KL/Selamgor pada 2/11/13
4)Johan Serama B Bon Jitra Anjuran Persatuan Kedah pada 9/11/13
Semoga GH pertahankan kemenangan nya di Bon Iyer Hitam nanti...in shaa Allah..sekian.

Saturday, October 26, 2013

Golden Horse Johan Ayam B

     Salam...Alhamdulillah x3...syukur kepada Nya dengan limpah rezeki yang diberikan...GH telah berjaya mendapat Johan Ayam B Bon Jambu Anjuran GBM Group pada 12/10/13 dan hari ini GH muncul Johan Ayam B Bon Pantai 7 Anjuran Persatuan KASK sekali lagi..alhamdulillah...2 kali berturut GH merangkul Johan Kategori Ayam B dalam bulan ini (10/13)..in shaa Allah kami akan ke KL pada 2/11/13 untuk support bon anjuran geng KL sambil2 tengok bola final Klate vs ??..GKG!!!...sekian.

Wednesday, October 16, 2013

Adakah Sama???

 Salam...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA buat semua umat islam...alhamdulillah...semua sudah selesai untuk hari raya korban tahun ni..lepas jemu melihat lembu sekrang kita layan ayam reban ST yang x seberapa ni..ini adelah Super Black ahli baru reban ST..anak kepada Golden Warrior...pic no 1 adelah Sonamu yang telah berpindah reban..skali ST tngok SB ade iras2 Sonamu dan ini juga dinyatakan oleh kawan ST yang dulu ikuti perkembangan Sonamu..tapi itu mungkin sebab ibu SB adelah adik beradik dengan Sonamu..hehe..harap2 SB akan berpattern macam Sonamu..in shaa Allah..sekian.

Tuesday, October 8, 2013

Barang Lama Dan Baru

                                     Si Wawa Pernah Menghuni Reban Saya
      

            Salam...musim hujan dah pon tiba...jadi berjaga2 la sebab musim ni bermacam penyakit ayam akan datang..sediakan secukupnya ubat2tan untuk serama kesayangan anda...kali post ST ade lah pic 1 Si Wawa yang pernah menghuni reban ST 1 masa dlu...dan telah berpindah ke reban otai ternama di Kelantan..ayam halus manis..kata otai itu ayam ini mirip dengan Kijang Mas milik Otai Husin (otai tersohor)...dan pic seterusnya adelah player baru dan harapan ST untuk game2 akan datang..baru anak b nak ke remaja..ayam bercutting tinggi,ases cantik dan pling ST minat jalan jet dada...ayam belom merah muka lagi..jarang2 dah ade kebasnya..nama ST berikan The Chosen One..harap2 dia akan mengganas setimpal dengan namanya..in shaa Allah..sekian.